Thaiboxning Ungdom


Thaiboxning för ungdomar

Tisdagar kl 17:30 och lördagar kl 10:00 med start 22/1
Thaiboxning är en allsidig träning och en bra plats att börja på då ungdomar tidigt får lära sig att kontrollera och koordinera sina rörelser. Vi tror starkt på det positiva med att barn och ungdomar från tidig ålder lär sig möjlighet till självförsvar och vikten av att respektera sitt och andras välbefinnande. Därför är tränarna mycket tydliga med att förmedla både rättigheter och skyldigheter som kommer med träningsformen: rättigheten till ens kropp och integritet och skyldigheter som medför styrkan och teknikerna: att aldrig skada andra.


Koncentrationsförmåga, reflexer men också tålamod tränas allteftersom man blir bättre på att minnas moment och tekniker. Thaiboxning är en meningsfull och innehållsrik träningsform. Utövarna använder alltid skyddsutrustning och skaderisken är mycket låg då alla rörelser sker kontrollerat och med ledning av erfarna instruktörer.

Vad är Thaiboxning:


Thaiboxning, även kallad Muay Thai, kommer från Thailand och är en kampmetod som har fötts på slagfälten för många hundra år sedan. Idag är det en modern och säker ringsport som kännetecknas av hårda närkamper med teknisk finess.


Thaiboxning har en väldigt forcerande stil där man i princip aldrig backar utan ständigt söker kontakt med motståndaren. Trots detta är det en väldigt teknisk kampsport. Det finns tekniker för alla avstånd, från distanssparkar och slag till clinchen där man jobbar med knän och försöker kasta omkull motståndaren. Till skillnad från många andra kampsporter har thaiboxningen få och enkla tekniker. I stället för att lära sig fler och fler tekniker slipar thaiboxarna sina grundtekniker, sin fysiska kondition och tekniska finesser med hjälp av säck, mitts och sparring.

Vad behöver jag veta inför första träningen:

- Anmäl ditt barn längre ner på sidan för plats på första träningen.

-Åldersgruppen är 10-14 år.

- Träningen är förlagd på tisdagar kl17:30-18:30 och lördagar kl 10:00-11:00 (fr.o.m. 22a januari.)

- De första träningarna behöver du inga skydd men efter att ni har blivit medlem på klubben så kommer det att finnas handskar, benskydd med mera att köpa i shoppen.

- Priser hittar du på vår hemsida eller klicka på länken.

- Vill du komma i kontakt med oss så hittar du kontaktuppgifter samt en karta till oss under Kontakt i menyn


Anmäl ditt barn redan nu

 
 
 
 

Ställ dina frågor via SMS, mail eller vår facebooksida


Oavsett vad du funderar på när det kommer till träning, tävling eller vårt träningscenter så kan du ställa frågor via SMS, mail eller på vår facebooksida. Vi försöker alltid att svara inom 24 timmar.

 

Frontline Academy

Kontaktuppgifter

Hjälmarvägen 65

70286

Örebro


@:  info@frontlineorebro.se

SMS: 079-9700093

TEL: 019-7649204

Telefontider:

mån - fre:  10:00-14:00

lör:                10:00-12:00

sön:              stängt

Facebook
Instagram

Copyright @ All rights reserved